Kontakty i doświadczenia w krajach habsburskich: Osiemnastowieczne polskie relacje z podróży po Królestwie Węgier Ignacego Zawiszy (1715) i Józefa Aleksandra Jabłonowskiego (1762) - Kuras, Katarzyna (Rocznik Filozoficzny Ignatianum, 2025)
(...)