Homo politicus – homo medialis. O kulturze politycznej szlachty polskiej w XVI wieku: Edmund Kotarski, Media i kultura polityczna szlachty polskiej XVI wieku (Gdańsk: Wydawnictwo Uniwersytetu Gdańskiego 2025), ss. 498 - Pietrzkiewicz, Iwona (Rocznik Filozoficzny Ignatianum, 2025)
(...)